Věnováno památce našich předků

Volejbal

V Dašicích se volejbal hrál již za okupace, a to na sokolském hřišti pod vodárnou. Mezi obdivované smečaře patřili bratři Kristlové, synové krejčího, kteří bydleli v domě naproti Opatrovně. Po válce si hřiště opravili Sokolové a pod vedením L. Kubánka se znovu začíná hrát. Dál hrají J. Hořeňovský, J. Půhoný, Vl. Sirůček, O. Chmelík, K. Havlíček a jiní. Hrají si jen tak pro radost. Až později se začínají hrát zápasy s vojáky místní posádky a malé turnaje o posvícení. Neoficiální turnaj o okresní přebor v Chotči se dokonce vyhrál. To už byli mezi hráči i J. Říha, Vl. Urbanec, V. Sobota, Zd. Rychlík, J. Prášek, J. a Vl. Hrušovi a jiní. Jednu dobu jsou na hřišti tři dvorce najednou.

Pak přišla výměna generací a okolo roku 1970 se začíná tvořit mužstvo v OZS Dašice. Hrálo se i v Německu a v roce 1972 se hraje odveta v Dašicích, ve které místní zvítězili. Mužstvo vedl V. Veselý, hráli M. Opočenský, L. Chmelař, V. Toušek, J. Marek, Fr. Zamastil, J. Kabeláč, Zd. Šenk, St. Kulhánek, později i bratři Horové. Oficiální soutěž se hraje asi 10 let.

Dva dvorce byly vybudovány na novém hřišti a byly asfaltové, jediné na okrese. Pořádají se i turnaje OZS v Plunéřově, Boskovicích, Dvoře Králové, Hradci Králové, Dašicích a Příbrami. Dvakrát se hrálo i na slavném turnaji v Dřevěnicích.

Končí se roku 1982 pro nedostatek hráčů.

 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode